Feltspatmølle Sagbruk header 2b

En kort presentasjon av oss som jobber med prosjektet.

Svein Erik Bjartheim
Svein Erik Bjartheim
født 28.04.1951

Jeg ble født og vokste opp på Østerå. Jeg bodde på Østerå til jeg giftet meg, da flyttet jeg til Dypvåg. Etter hvert ble jeg skilt. Nå har jeg fått ny samboer og bor i Søgne.

Da jeg var guttunge lekte vi på saga der som marinaen er nå, vi var på Lauvodden hvor vi så spor av gammel industri og vi krabbet gjennom det gamle turbinrøret i Sagkleiva ned til Gamle Saga. Og selvfølgelig registrerte vi restene etter kvernhuset ovenfor Anne Lindland.

Etter hvert som jeg ble eldre har jeg tenkt det skulle være artig å finne ut noe mer om den industrien som har vært på Østerå. Ta saga på Lauvodden som et eksempel. I desember 1900 jobbet det 12 mann der. Så har vi de andre sagene, feltspatmølla og kvernhus, jo, det må ha vært en stor aktivitet i bygda.

Jeg ble på midten av 1980-tallet interessert i slektsforskning og jeg har lenge jobbet med egen slekt selv om jeg har mye gjenstående arbeid. Senere tenkte jeg at det skulle være interessant å forske på slekter fra Østerå. Det er sikkert mange som er i slekt med hverandre som jeg ikke er klar over. Så nå er det prosjektet i gang.

Min adresse er: Giskedalen 18 4640 Søgne Telefon 90 99 24 85

Marianne Tønnesen
Marianne Tønnessen
født: 13.03.1954Eidsvoll

Selv om jeg ikke er født på Østerå eller har bodd her noen gang, har familien både på min mors og min fars side hatt tilhold her i mange generasjoner. Så godt som alle mine sommerferier har jeg tilbrakt på Østerå, og siden 1979 har jeg hatt tilhold i den gamle butikken.
Til vanlig bor jeg i Kristiansand og fra 1. april 2016 er jeg pensjonist.
Jeg har holdt på med slektsforskning i en del år, først og fremst på egen slekt. Det blir spennende å se hva som kommer ut av dette prosjektet!

Min adresse er: Briggveien 67E 4624 Kristiansand Telefon 91 71 78 26

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.